Lustigt hur man kan skifta i mående under en graviditet.
Och att det kan skilja så otroligt mycket mellan olika kvinnor.

Min började med att jag sa till min kollega och vän Petra att jag nog måste åka hem för jag misstänkte att jag drabbats av vinterkräksjuka.
Hon bara fnissade och sa “Det tror inte jag! Det låter som något annat.”

Och det var det ju. Hon, precis som de flesta av våra kvinnliga släktingar + vår hund, visste om det innan ens vi visste.

Sen följde en period av grovt illamående och kruxet med att gå till jobbet fastän man mådde så fruktansvärt dåligt och hela tiden höll på att somna.

Satt ofta och andades in genom näsan och ut genom munnen och en dag sa Petra åt mig att jag nog borde ta på lite rouge och läppstift, för jag var helt likblek.

Till slut var det dock ohållbart och för att mina jobbarkompisar inte skulle tro att jag var sur på alla, så fick jag berätta fastän det inte gått 12 veckor.

Aptiten försvann och jag kunde bara äta lite, lite åt gången innan jag mådde illa.
Det var väldigt jobbigt att gå på julbord och jag kunde knappt titta åt kakor, tårtor, pommes och pizza.
Vid den tiden var jag vegetarian och när jag inte ens kunde se åt vegetariska biffar och korvar utan att må illa så blev det lite svårt.

Men sen kom min första craving; makrillfilé i tomatsås.

Mitt samvete sa att jag skulle låta bli, men eftersom jag hade fler att tänka på än mig själv och kroppen suktade efter ovan nämnda rätt så åt jag den.
Och det var så otroligt gott!
Och sen illamåendet började åt jag för första gången något som inte fick mig att klyka.

Nästa cravings blev köttbullar och jag vräkte i mig dem på “Stinas vid havet” och vi kallade bibben för värsta karnivoren.
Och vatten med citron kunde jag inte få nog av!

Och trots att jag fortfarande mådde dåligt så lindrades det av köttätandet.

Konstigast av allt: Har inte ätit en endaste pizza sen illamåendet kom och inte ens nu när illamåendet släppt är jag sugen på den runda delikatessen.
Vet inte när jag kommer att äta pizza nästa gång, men det är helt ok.